Orehova potica

Postopek:

Kvas zmešamo z žličko sladkorja, žličko moke in nekaj žlicami mleka ter pustimo vzhajati 15 minut.

Za nadev orehe in sladkor prelijemo z vročo sladko smetano (ali mlekom), medom in rumom. Dobro premešamo in ohladimo. Ohlajenim orehom dodajamo sneg, ki smo ga stepli iz beljakov in sladkorja, da nadev postane mazav.

Pripravimo testo. Vse sestavine damo v skledo in zgnetemo v gladko testo. Testo razvaljamo in premažemo z nadevom, tesno zvijemo ter položimo v pomaščen pekač. Pokrijemo in pustimo vzhajati približno 60 minut na sobni temperaturi.

Pečemo na 180° Celzija 60 minut. Pečeno potico nekaj časa pustimo v pekaču, da se malo utrdi, nato pa jo zvrnemo na leseno desko in pokrijemo s krpo. Po želji lahko ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu. Najlepše se reže en dan po peki.

Poglej še

Izvedite več

Kontakt
Blejski otok

Informacije, naročila porok in najava organiziranih skupin:
T: +386 4 576 79 79
F: +386 4 576 79 01
E: info@blejskiotok.si
Pristojbina za otok, info, najava organiziranih skupin:
T: +386 4576 79 77

Potičnica Blejski otok

T: +386 4 576 79 79
E: poticnica@blejskiotok.si info@blejskiotok.si

Hotel Stari Farovž

T: +386 70 865 738
E: hotel@blejskiotok.si

Prodajna galerija

T: +386 4576 79 78

Naročilo bogoslužja in svete maše

Naročilo preko spleta ali osebno v župnijski pisarni Župnije Bled vsak ponedeljek od 8.00 do 10.00.
Možni dodatni termini: vsak dan ob 7.30 po predhodnem dogovoru z Župnijo Bled.

Župnija Bled

DŠ: 95119159
TRR: IBAN SI56 0700 0000 0791 028 (GB d.d., Kranj)
E-mail: info@zupnija-bled.si

Naročilo >>
Osnovni podatki
Blejski otok, d.o.o.

Slovenski trg 1
4260 Bled
Slovenija

ID DDV: SI13782061
MŠ: 2039702000
TRR: IBAN SI56 0313 9100 0250 549 (SKB d.d.)

Imate vprašanje?
waves