close-button

Zvon želja

Zvon želja

Številnim obiskovalcem svetišča, ki od nekdaj romajo na otok, je zelo ljub zvon želja. Ko pozvonijo, se priporočijo Materi Božji in ji v veri, da jih usliši, izročajo svoje želje in prošnje.

zamenjaj sliko
Število izdelkov: 0    

Pozvonite na zvon želja

  • Da bi ga videla še enkrat. Pa čeprav od daleč.
  • Marija, prosi Boga, da celemu ljudstvu prinese srečo.
  • Želim si, da bi bil vse življenje posvečen Bogu in srečen.
  • Moje srce verjame, bije. Kot plemenita želja.
  • Prosim za zdravje.
  • Da bi še dolgo živeli.
  • Prosim za svoje zdravje in zdravje mojih najbližjih.
  • Želim si, da bi prišel v nebesa.

Orehova potica

Orehova potica

Podrobnosti

Testo:
60 dag moke
2 dag kvasa
3 dl mleka
4 dag sladkorja
14 dag masla
4 rumenjaki
1 žlička sladkorja z vanilijo nastrgana limonina lupinica 2 žlici ruma

Nadev:
60 dag orehov
3 dl sladke smetane
25 dag sladkorja
2 žlici ruma
4 beljaki

Postopek:

1. Kvas zmešamo z žličko sladkorja, žličko moke in nekaj žlicami mleka ter pustimo vzhajati 15 minut. 
2. Za nadev orehe in sladkor prelijemo z vročo sladko smetano (ali mlekom) in rumom. Dobro premešamo. Na koncu dodajamo sneg iz beljakov, da nadev postane mazav. 
3. Pripravimo testo. Vse sestavine damo v skledo in zmešamo v gladko testo. Testo razvaljamo in premažemo z nadevom, tesno zvijemo ter položimo v pomaščen pekač. Pokrijemo in pustimo približno 60 minut na sobni temperaturi.
4. Pečemo na 180° Celzija 60 minut. Pečeno potico nekaj časa pustimo v pekaču, da se malo utrdi, nato pa jo zvrnemo na leseno desko in pokrijemo s krpo. Po želji lahko ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu.

Naroči

Dobavljivost: Ni na zalogi

Cena: 35,00 €

Podrobnosti

Testo:
60 dag moke
2 dag kvasa
3 dl mleka
4 dag sladkorja
14 dag masla
4 rumenjaki
1 žlička sladkorja z vanilijo nastrgana limonina lupinica 2 žlici ruma

Nadev:
60 dag orehov
3 dl sladke smetane
25 dag sladkorja
2 žlici ruma
4 beljaki

Postopek:

1. Kvas zmešamo z žličko sladkorja, žličko moke in nekaj žlicami mleka ter pustimo vzhajati 15 minut. 
2. Za nadev orehe in sladkor prelijemo z vročo sladko smetano (ali mlekom) in rumom. Dobro premešamo. Na koncu dodajamo sneg iz beljakov, da nadev postane mazav. 
3. Pripravimo testo. Vse sestavine damo v skledo in zmešamo v gladko testo. Testo razvaljamo in premažemo z nadevom, tesno zvijemo ter položimo v pomaščen pekač. Pokrijemo in pustimo približno 60 minut na sobni temperaturi.
4. Pečemo na 180° Celzija 60 minut. Pečeno potico nekaj časa pustimo v pekaču, da se malo utrdi, nato pa jo zvrnemo na leseno desko in pokrijemo s krpo. Po želji lahko ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu.