Lešnikova potica s figami

Postopek:


Zamešamo 2/3 lešnikov in vse ostale sestavine, razen beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga primešamo lešnikovi masi. Po potrebi vanjo primešamo ostale lešnike, sicer jih potresemo po razvaljani namazani potici.

20 dag drobno narezanih suhih fig, ki smo jih namočili v

Testo tanko razvajamo in namažemo z nadevom. Potresemo s preostalimi suhimi lešniki in narezanimi figami ter tesno zvijemo. Prirežemo na dolžino in položimo v z maslom namazan model. Pustimo, da vzhaja in potem spečemo na 180°C približno 45 minut.

Poglej še

Izvedite več

Kontakt
Blejski otok

Informacije, naročila porok in najava organiziranih skupin:
T: +386 4 576 79 79
F: +386 4 576 79 01
E: info@blejskiotok.si
Pristojbina za otok, info, najava organiziranih skupin:
T: +386 4576 79 77

Potičnica Blejski otok

T: +386 4 576 79 79
E: poticnica@blejskiotok.si info@blejskiotok.si

Hotel Stari Farovž

T: +386 70 865 738
E: hotel@blejskiotok.si

Prodajna galerija

T: +386 4576 79 78

Naročilo bogoslužja in svete maše

Naročilo preko spleta ali osebno v župnijski pisarni Župnije Bled vsak ponedeljek od 8.00 do 10.00.
Možni dodatni termini: vsak dan ob 7.30 po predhodnem dogovoru z Župnijo Bled.

Župnija Bled

DŠ: 95119159
TRR: IBAN SI56 0700 0000 0791 028 (GB d.d., Kranj)
E-mail: info@zupnija-bled.si

Naročilo >>
Osnovni podatki
Blejski otok, d.o.o.

Slovenski trg 1
4260 Bled
Slovenija

ID DDV: SI13782061
MŠ: 2039702000
TRR: IBAN SI56 0313 9100 0250 549 (SKB d.d.)

Imate vprašanje?
waves