close-button

Zvon želja

Zvon želja

Številnim obiskovalcem svetišča, ki od nekdaj romajo na otok, je zelo ljub zvon želja. Ko pozvonijo, se priporočijo Materi Božji in ji v veri, da jih usliši, izročajo svoje želje in prošnje.

Število izdelkov: 0    

Pozvonite na zvon želja

  • Da bi še dolgo živeli.
  • Želim si, da bi prišel v nebesa.
  • Prosim za svoje zdravje in zdravje mojih najbližjih.
  • Želim si, da bi bil vse življenje posvečen Bogu in srečen.
  • Marija, prosi Boga, da celemu ljudstvu prinese srečo.
  • Moje srce verjame, bije. Kot plemenita želja.
  • Prosim za zdravje.
  • Da bi ga videla še enkrat. Pa čeprav od daleč.

Kultura

Kultura

Glinene skulpture - nekdanja oblačila Slovencev in drugih evropskih narodov

kultura

»Izdelki Ladine Korbar presenečajo s stopnjo dokumentarnosti in z mojstrskim reševanjem vprašanj, ki jih narekuje glina kot specifično gradivo,« je zapisal prof. dr. Janez Bogataj.

Avtorica razstave, gospa Ladina Korbar, raziskuje in v glinenih skulpturah ohranja oblačilni videz naših prednikov, tako Slovencev kot tudi drugih evropskih narodov, pri čemer dosledno upošteva izročilo naše dediščine. Njena dela predstavljajo pomemben element lokalne, regionalne in obče slovenske razpoznavnosti.

 

IZ ZAPUŠČINE – Miha Maleš

Ikona ljubezni

Miha Maleš: Moj amulet je lectovo srce!

Te risbe so le bežne linije iz tistega lepega življenja, ki ga človek doživi ali v slutnji ali v kakem spoznanju. Še svojim najbližjim težko o tem govorimo. In to, kar je zraslo drugim v pesmih, sestavljenih iz črk, se je meni zlilo v linije.

več


Prejšnje razstave


PODOBE LJUBEZNI SANJ SPOMINA – Matej Metlikovič

Ikona ljubezni

Ikone ljubezni Mateja Metlikoviča so miniaturne slikarske podobe in so intimna sporočila, ustvarjena v spontanih trenutkih čistega navdiha in doživetih čustev.

Vse od leta 1979 Matej Metlikovič redno razstavlja v Sloveniji in izven nje. Udeležuje se domačih in mednarodnih likovnih delavnic/kolonij ter sodeluje na mnogih skupinskih razstavah. Slika na platno, les in papir, ilustrira pesniška besedila, likovno opremlja knjige ter oblikuje vizualne razpoznavne znake. Ustvarja tudi na področju likovne opreme sakralnih prostorov.

več